Van ondernemer naar online ondernemer

Herkenbaar?

Mensen hechten er veel waarde aan om zelf de regie over hun leven te bepalen, maar blijft deze kostbare regie vanzelfsprekend tot het laatste hoofdstuk? Het uitstellen van het bespreken, regelen en vastleggen leidt ertoe dat mensen, wanneer het moment daar is, de controle verliezen en achter de feiten aanlopen.

Herken je dit lastige onderwerp waar je eigenlijk liever niet aan denkt?
De wens is intens leven, niet overleven. Vaak schuiven we het voor ons uit tot het moment dat het te laat is. Stel je voor: anderen moeten plotseling beslissingen nemen over jouw leven, over behandelingen, thuisblijven of een opname in een verpleeghuis. Over je uitvaart, of hoe ze je dierbare spullen verdelen.

 

Je wilt toch niets liever dan dat alles overzichtelijk is,
met de juiste personen besproken, geregeld en is vast gelegd?

 

 

Maar denk je…

Hoe krijg ik dat allemaal voor elkaar?
Dat zou ik eigenlijk ook eens moeten regelen?
Waar moet ik beginnen, welk stappen moet ik zetten?
Het komt nog wel, ik wacht op een beter moment?
Dood ga ik vanzelf, daar hoef ik niets voor te regelen, toch?
Ik vind dit gedoe, dit is niets voor mij?
Ik moet er niet aan denken dat mijn kinderen er straks voor opdraaien?
Ik zou niet weten wat ik moet doen als mijn partner wegvalt?
Ik wil mijn partner of nabestaanden ontlasten?

Verlang je naar

Z

Zelf de regie bewaren in de laatste levensfase?

Z

Goed geïnformeerd te zijn en inzicht te hebben over mogelijkheden in de laatste levensfase?

Z

Dat je weloverwogen beslissingen kan nemen die vervolgens correct gedocumenteerd zijn?

Z

Te weten wat er allemaal geregeld kan worden op het gebied van zorg, afscheid en (digitale) naltenschap?

Z

Dat alles zorgvuldig besproken is en jouw wensen duidelijk zijn gemaakt?

Z

Dat de huisarts op de hoogte is en jouw wensen vastgelegd zijn in het medisch dossier?

Z

Dat op het gebied van uitvaart en afscheid de checklijsten ingevuld zijn. Jouw nabestaanden of kinderen geen spoorzoekers worden maar helder voor ogen hebben wat jij wenst?

Z

Genieten van het leven. Maar mocht het moment onverwachts daar zijn, dat het geruststellend is om  te weten dat je goed voorbereid bent.

Wat heb ik te bieden?

De wens is intens leven, niet overleven!
Met dit programma worden onzekerheden en onduidelijkheid weggenomen. Zodat je met vertrouwen en helderheid, kunt navigeren door deze levensfase.

Dit programma is gemaakt om te informeren en te voorzien van inzicht, met als uiteindelijke doel om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen.

Uiteindelijk maak je een duidelijk en overzichtelijk document waarin alles is vastgelegd.

 

Starten met het programma,
beter een jaar te vroeg dan een dag te laat.

Wat gaan we doen:

$

We gaan het stap voor stap doen, op je eigen tempo.

$

Geen medisch vakjargon, maar in duidelijke Jip en Janneke taal.

$

De formulieren (verklaringen, codicils, checklijsten en wenslijsten) in het programma kun je direct invullen om alles goed vast te leggen.

$

Je verrijkt jezelf met waardevolle informatie over zorg, afscheid en nalatenschap.

$

Je leert waarom het benoemen van een vertegenwoordiger zo belangrijk kan zijn.

$

Je leert wat er in een wilsverklaring moet staan.

$

Delicate onderwerpen als euthanasie, sedatie en bewust stoppen met eten en drinken worden besproken en geven je hierover inzicht.

$

Je ontdekt je persoonlijke uitvaartwensen en bereid je voor op een betekenisvol afscheid.

$

Je begrijpt het cruciale moment om naar de notaris te gaan en neemt een duik in de wereld van emotionele en digitale nalatenschap.

Met dit programma sta je sterker en ben
je voorbereid op de toekomstige weg.

De modules

Zorg

Onderwerp 1. Wilsverklaring

Je krijgt informatie over het opstellen van een wilsverklaring. Het proces bevat belangrijke stappen:

  1. Informatie verzamelen
  2. Gesprek met naasten
  3. Raadpleeg professional
  4. Belangrijke elementen
  5. Vastlegging
  6. Actualiseren

Onderwerp 2. Levensverhaal

Je leert het belang van het schrijven van een beknopt levensverhaal voor (toekomstige) hulpverleners. Het doel van dit verhaal is om professionals in de zorg inzicht te geven in jouw persoonlijke achtergrond, ervaringen en waarden.

Onderwerp 3. Vertegenwoordiger

Je krijgt informatie over het belang van een vertegenwoordiger aanwijzen in het geval je zelf niet meer wilsbekwaam bent. Ook leer je hoe je dit proces kunt doorlopen.

Onderwerp 4. Euthanasie

Deze informatie geeft je inzicht hoe euthanasie tot stand komt, welke regels en procedures daarbij betrokken zijn en hoe dit proces verloopt.

Zorg-vervolg

Onderwerp 5. Palliatieve sedatie

In dit deel wordt de procedure van palliatieve sedatie toegelicht. Inclusief de regels en het proces waarmee het wordt toegepast.

Onderwerp 6. STED

Dit deel bevat informatie over het proces ‘stoppen met eten en drinken’ als vorm van een bewuste keuze om het leven te beëindigen. Het benadrukt de noodzaak om deskundige begeleiding te zoeken om dit proces op een humane en zorgvuldige manier te laten verlopen.

Onderwerp 7. Hospice

Dit onderwerp geeft een helder inzicht over een hospice en de daar verstrekte palliatieve zorg. Alles is hier gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit van bewoners in hun laatste levensfase. De focus ligt op het bieden van zorg en ondersteuning, niet alleen voor de bewoners maar ook voor hun families.

Onderwerp 8. Invulboek

De invulboeken zijn voorzien van vele documenten, zoals verklaringen, codicils, wenslijsten, checklijsten en andere waardevolle formulieren.

Uitvaart

Onderwerp 1. Mogelijkheden

Dit onderwerp biedt inzicht in de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor het regelen van een uitvaart. Over hoe je het kan regelen en je je uitvaart op voorhand zelf vorm kunt geven.

Onderwerp 2. Lichaamsdonatie

Je leert wat lichaamsdonatie precies inhoudt. Je krijgt informatie en inzicht over het proces van lichaamsdonatie, inclusief de stappen die genomen moeten worden om dit te regelen.

Onderwerp 3. Invulboek

De invulboeken zijn voorzien van vele documenten, zoals verklaringen, codicils, wenslijsten, checklijsten en andere waardevolle formulieren.

Nalatenschap

Onderwerp 1. Notaris

Dit onderdeel biedt inzicht in de situaties waarin het raadzaam is een notaris in te schakelen met betrekking tot je nalatenschap.

Onderwerp 2. Emotionele nalatenschap

Hierin krijg je praktische inzichten over hoe je zelf je emotionele erfenis kunt toewijzen aan door jou gekozen personen.

Onderwerp 3. Digitale nalatenschap

Bij dit onderdeel krijg je informatie die je helpt in het achterlaten van je digitale erfenis. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je digitale bezittingen geordend en betekenisvol kunnen worden overgedragen aan je nabestaanden.

Onderwerp 4. Invulboek

De invulboeken zijn voorzien van vele documenten, zoals verklaringen, codicils, wenslijsten, checklijsten en andere waardevolle formulieren.

Ontdek de onschatbare waarde van dit unieke complete pakket.

01-2024

Dit programma biedt de mogelijkheid om het opstellen van een levenstestament deels of volledig zelf te regelen. Wat voordeliger kan zijn dan de gebruikelijke kosten van een notaris, die doorgaans tussen de €100 en €200 per uur rekent. Het geeft ook helder aan wanneer het raadzaam is een notaris in te schakelen. 

Voorkom onnodige kosten en emoties voor je kinderen of nabestaanden. Dankzij dit programma zijn ze op de hoogte van jouw wensen. Geen onnodige uitvaartkosten, geen digitale abonnementen of verzekeringen die niet zijn stopgezet door onwetendheid.

Maar bovenal biedt dit programma gemoedsrust en dat is onbetaalbaar!

Bespaar niet alleen geld maar ook leed en onduidelijkheid!

Dit waardevolle programma
is slechts

98,-

Wie ben ik?

Mijn naam is Petra Scholte. Ik ben getrouwd en moeder van twee volwassen zonen. Mijn hele werkzame leven heb ik in de zorg gewerkt. In verschillende verpleeg- en verzorgingshuizen, ziekenhuizen en de thuiszorg. In 2013 ging ik mij specialiseren in de palliatieve zorg en heb ik in verschillende hospice gewerkt.

Uiteindelijk nam ik het besluit mijn werkervaring, mijn talenten en bovenal mijn levenservaring te bundelen en mijn eigen praktijk “Voorlichting en begeleiding in de laatste levensfase” te starten.

Als ik mensen wegwijs maak hoe zij de regie zelf kunnen behouden en ze help om dingen vast te leggen, hoor ik vaak dat zij dit niet overzien hadden of zich er niet van bewust waren. Het geeft hen veel gemoedsrust als alles geregeld is.

Als je nog een vraag hebt waarop je geen antwoord hebt ontvangen, voel je vrij om contact met me op te nemen.

e-mail: info@petrascholte.nl

telefonisch: 06-31962508

PetraScholte.nl

tel: 06-31962508 | e-mail: info@petrascholte.nl | KvK nr: 83591141
Algemene voorwaarden